Opšti uslovi kupovine

OPŠTI USLOVI POSLOVANJA

 Opšti uslovi poslovanja internet prodaje  preduzeća “Sliv Produkt“ d.o.o., Beograd, sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Zbog prirode poslovanja prodaja preko interneta se brzo evidentira  i menja. Na sajtu su prikazane preporučene  maloprodajne cene “Sliv Produkt“-a  kao uvoznika. Internet cena je ona koja vredi pri kupovini prekointerneta uz plaćanje celog iznosa gotovinom.

NAČINI PLAĆANJA:

1. avansna uplata po predračunu;

 2. plaćanje prilikom preuzimanja dijetetskih proizvoda (isporuka brzom poštom);

CENE:

Cene prikazane na sajtu su sa PDV-om.Cene vrede u trenutku predaje porudžbine i u slučaju plaćanja gore navedenim načinima plaćanja.

Cene su izražene u dinarima i eurima.

NAČIN DOSTAVE

Robu naručenu preko interneta isporučujemo preko brze pošte ili kurirskom poštom.Za sve proizvode dostava se ograničava do 7 dana. U slučaju da robu ne primite u naznačenom periodu potrebno je da nas kontaktirate telefonom ili putem e-maila. Dostava nije ograničena iznosom i količinom.

TROŠKOVI DOSTAVE

Prodajnu cenu i troškove dostave kupac plaća službenom licu koje dostavlja robu prilikom preuzimanja.Troškove dostave kao i kupoprodajnu cenu snosi kupac.

PRAVO NA ODUSTAJANJA OD KUPOVINE  – VRAĆANJE ROBE

Kupac ima pravo da kupljene dijetetske proizvode vrati bez oštećenja tj. bez otvaranja pakovanja u kome su upakovani proizvodi. U slučaju povratka robe kupac snosi troškove povraćaja robe (troškovi dostave od kupca do prodavca). Dijetetski proizvodi moraju biti nekorišćeni i neotvarani, u originalnoj ambalaži, poslati na adresu „Sliv Produkt-a“ sa plaćenim troškovima. Uz robu  mora biti priložen originalni račun sa dopisom o količini vraćene robe i razlozima zbog čega se navedeni proizvodi vraćaju.Kupac dostavlja broj bankovnog računa  i naziv banke na koji je potrebno da se izvrši povraćaj sredstava. Prodavac vraća ukupan iznos bez troškova dostave najkasnije u roku 15 dana od primanja robe. Prodavac  nije dužan da primi robu s otkupninom ili pošiljke koje ne odgovaraju uslovima pod kojima  može da se izvrši povraćaj robe. U slučaju da kupac odustane od kupovine, a novac je uplatio,dužan je da podnese zahtev za povraćaj novca uz kopiju lične karte ili pasoša. U slučaju da kupac izvrši uplatu iznosa koji je manji od iznosa na koji je glasila profaktura, smatraće se da  kupoprodaja nije zaključena.

POLITIKA KVALITETA

 Polazeći od svoje vizije prodaje dijetetskih  proizvoda rukovodstvo i svi zaposleni u “Sliv Produkt“-u će težiti:

 – da komunikacija sa kupcima i sve svoje obaveze prema kupcima dijetetskih proizvoda obavljaju na način koji će obezbediti da zahtevi i očekivanja kupaca budu uvek ispunjeni u predvidjenim rokovima,kao i kad god je to moguće,njihova očekivanja u kvalitetu proizvoda i usluga  budu prevazidjena.

 – da unapredjujemo dobre poslovne odnose sa svojim isporučiocima u culju obezbedjenja što kvalitenijih proizvoda sa što nižim cenama.

 – da postovanjem zakonskih propisa i etičkih principa steknemo i očuvamo dobar status i ugled u poslovnom okruženju.

 – da ciljeve koji su potrebni da zadovolje korisnike dijetetskih proizvoda  ostvarimo upravljajući svim resursima na način koji ce omogućiti smanjenje troškova poslovanja kao i efikasnosti u radu.

 – da poboljšamo stručnost i motivisanost kadrova, polazeći da od stanovišta da su ljudi upravo najdragoceniji resurs od čijeg zadovoljstva zavisi kvalitet naših usluga.

 – da prilikom obavljanja svih delatnosti vodimo brigu o očuvanju životne sredine.

Sve promene u  uslovima internet prodaje biće blagovremeno izmenjene na sajtu “Sliv produkt“-a.

 

Način isporuke i plaćanje

Kako se vrši isporuka?

Isporuka se vrši putem Post Expressa ili neke slične kurirske službe, na adresu koju ste naveli prilikom naručivanja. Ukoliko prilikom isporuke ne budete kod kuće, dobićete obaveštenje da Vas paket čeka kod kurira ili cete biti pozvani na Vaš kontakt telkefon koji ste ostavili prilikom narucivanja.. U tom slučaju Vas molimo da ga što pre preuzmete, jer će  kuriri paket automatski vratiti pošiljaocu (nama) posle 4 dana stajanja.

Rokovi za isporuku?

Najčešće se porudžbine isporučuju u roku od 3 radna dana po potvrdi narudžbine. Na to treba dodati 1-2 dana koliko paketu treba da stigne do vas.

Kako se vrši plaćanje?

Porudžbine se plaćaju pouzećem.

 To dakle znači da ćete porudžbinu platiti  kuriru prilikom preuzimanja paketa.

Kako plaćaju pravna lica?

Pravna lica plaćaju virmanski. Prvo posaljemo predračun, pa zatim nakon uplate šaljemo proizvod.

***SlivProdukt d.o.o. ima pravo da zahteva avansno plaćanje ukoliko proceni da postoji rizik za realizaciju odredjene porudžbine.